contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cozonac Simplu(sweet Bread)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

o sugestie pentru ANA ,poate sa ne faca mucenici din acest aluat,insiropati ,unsi cu miere si dati prin nuca macinata,asa ,ca la IESI...
cozonacul este facut plecind de la reteta de brioche a irinei ,care arata tare ademenitoare,executarea ei la masina de piine fiind un motiv in plus sa ma mobilizez sa o execut si eu.eu l-am denumit cozonac simplu,am facut unele divagatii de la reteta si lumea care l-a degustat-mincat asa l-a "strigat"!
ingrediente :
650 grame faina 650(nu ma certati ,numai din asta aveam in casa!),
30 grame drojdie proaspata,
150 grame zahar,
3 oua intregi,
180ml lapte,
75 grame unt,moale,la temperatura camerei,
1/2 lingurita sare,
1 lingurita turmeric,
1 ou batut (pentru uns)
1 lingura susan pentru decor.
am inceput prepararea seara,cu dizolvarea drojdiei in putin lapte si cu o lingurita de zahar si punind apoi toate ingredientele in cuva masinii de piine(intii lichidele si apoi solidele) si lasind pe programul de framintare timp de 2 ore.apoi am luat aluatul si l-am plasat intr-un vas de plastic mai mare,l-am acoperit cu o folie si l-am dat la rece-asta a insemnat in balcon,era frig exact ca in frigider!asta pina a doua zi dimineata, cind am impartit aluatul in 2
parti egale(pe un blat gresat cu putin ulei) ,i-am dat forma(am facut 3 suluri din fiecare bucata de aluat,pe care le-am impletit) si l-am plasat in 2 tavi mari,tapetate cu hirtie de copt.l-am mai lasat cca 1,5 ore la crescut,in tava,timp in care l-am uns in vreo 2 rinduri cu oul batut,iar la sfirsit l-am decorat cu putin susan.dupa care l-am pus in cuptorul preincalzit ,la foc mic,cca 30 minute ,pina cind a capatat o frumoasa culoare :
enjoy!


Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com