Cozonac Simplu(sweet Bread)

articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

cozonacul este facut plecind de la reteta de brioche a irinei ,care arata tare ademenitoare,executarea ei la masina de piine fiind un motiv in plus sa ma mobilizez sa o execut si eu.eu l-am denumit cozonac simplu,am facut unele divagatii de la reteta si lumea care l-a degustat-mincat asa l-a "strigat"!
ingrediente :

650 grame faina 650(nu ma certati ,numai din asta aveam in casa!),
30 grame drojdie proaspata,
150 grame zahar,
3 oua intregi,
180ml lapte,
2 linguri cu portocala confiata,
75 grame unt,moale,la temperatura camerei,
1/2 lingurita sare,
1 lingurita turmeric,
1 ou batut (pentru uns)
1 lingura susan pentru decor.
am inceput prepararea seara,cu dizolvarea drojdiei in putin lapte si cu o lingurita de zahar si punind apoi toate ingredientele in cuva masinii de piine(intii lichidele si apoi solidele) si lasind pe programul de framintare timp de 2 ore.apoi am luat aluatul si l-am plasat intr-un vas de plastic mai mare,l-am acoperit cu o folie si l-am dat la rece-asta a insemnat in balcon,era frig exact ca in frigider!asta pina a doua zi dimineata, cind am impartit aluatul in 2
parti egale(pe un blat gresat cu putin ulei) ,i-am dat forma(am facut 3 suluri din fiecare bucata de aluat,pe care le-am impletit) si l-am plasat in 2 tavi mari,tapetate cu hirtie de copt.l-am mai lasat cca 1,5 ore la crescut,in tava,timp in care l-am uns in vreo 2 rinduri cu oul batut,iar la sfirsit l-am decorat cu putin susan.dupa care l-am pus in cuptorul preincalzit ,la foc mic,cca 30 minute ,pina cind a capatat o frumoasa culoare :
enjoy!
parti egale(pe un blat gresat cu putin ulei) ,i-am dat forma(am facut 3 suluri din fiecare bucata de aluat,pe care le-am impletit) si l-am plasat in 2 tavi mari,tapetate cu hirtie de copt.l-am mai lasat cca 1,5 ore la crescut,in tava,timp in care l-am uns in vreo 2 rinduri cu oul batut,iar la sfirsit l-am decorat cu putin susan.dupa care l-am pus in cuptorul preincalzit ,la foc mic,cca 30 minute ,pina cind a capatat o frumoasa culoare :
