Cozonac Nemţesc
Sursa Cozonac nemţesc
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
300 gr făină, 5 ouă, 200 gr unt, o lămâie, 4 linguri de zahăr pudră, 200 gr zahăr, o linguriţă cacao, stafide, un pliculeţ de praf de copt, o lingură de ulei.
300 gr făină, 5 ouă, 200 gr unt, o lămâie, 4 linguri de zahăr pudră, 200 gr zahăr, o linguriţă cacao, stafide, un pliculeţ de praf de copt, o lingură de ulei.
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Într-un bol se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr peste albuşuri şi
se bat cu mixerul până ce se face spumă şi zahărul s-a dizolvat complet.
Peste gălbenuşuri
se adaugă restul de zahăr şi
se omogenizează cu mixerul.
Se încorporează untul,
se amestecă bine şi
apoi se adaugă albuşurile bătute spumă.
Se adaugă lingura de cacao şi făina, treptat, o linguriţă praf de copt,
coaja rasă de lămâie şi
se omogenizează.
Se pun stafidele şi
se amestecă.
Se unge cu ulei un vas de yena (termorezistent) sau o tavă şi se toarnă compoziţia. Se dă la cuptor, la foc potrivit, până se coace.
Cozonacul se verifică dacă e copt introducând o scobitoare perpendicular pe acesta şi apoi se scoate: dacă scobitoarea este curată, fără resturi, compoziţia s-a copt şi se poate scoate din cuptor. Se lasă la răcit, la temperatura camerei.
Se porţionează şi se presară zahăr pudră deasupra.
Poftă bună!