contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cozonac La Tava Cu Prune

articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
400 g faina
200 ml lapte
1/2 cub de drojdie
120 g zahar
75 g unt
1 ou
sare
50 g pesmet
2 kg prune
Mod de preparare:
Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia cu 1 lingura zahar; se acopera si se lasa sa creasca 15 min. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron se aseaza 200 g faina, un praf sare, ou si 80 g zahar; se inglobeaza laptele cu drojdia si untul topit, amestecand. Se adauga si 200 g faina si se framanta cu mixerul. Se acopera cu un prosop textil si se lasa sa creasca la caldura 45 min.
Se incinge cuptorul la 200 grade. Se unge o tava sau se tapeteaza cu hartie de copt. Pe planseta tapetata cu faina se mai framanta o data aluatul cu mainile. Se intinde din el o foaie si se aseaza in forma, ridicand o margine.
Se presara pesmet si se acopera tava cu un prosop textil; se mai lasa sa creasca aluatul 15 min.
Se golesc prunele de samburi; se aseaza pe aluat ca tiglele pe acoperis; se coace 45 min. 
Se scoate din cuptor si se presara 1 lingura zahar amestecat cu scortisoara. 
Se serveste calduta sau rece, cu frisca.



Sursa:" Secretele bucatariei"