Cozonac Impletit
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Inspirat de la Laura Laurentiu www.cuinabanateana.blogspot.com/2009/03/cozonac-impletit.html
Multumesc Laura!
Mod preparare:
Iata cum am facut coca. Laptele l-am fiert cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie paca ce a dat in clocot, apoi l-am racit, nu de tot, atat cat sa fie caldut. Am facut coca la masina de paine si am folosit programul 8 Dough de 1:30h. Am pus laptele in cuva la masina, am adaugat si ouale pe care le-am frecat cu mixerul, in care am adaugat praful de sare, am adaugat untul topit pe jumatate, coaja de lamaie, faina si drojdia. Masinuta a facut totul. Eu doar am intins coca si am pregatit-o sa o bag la cuptor in forma de cozonac.
Ingrediente pentru umplutura cozonacului: stafide, 1 lingura de cacao, rahar, esenta de rom, 50 ml lapte, 100 g mac, 1 plic de zahar vanilat, 3 linguri de zahar. Deoarece am impartit coca in 3 bucati am facut 3 umpluturi: Prima parte (maro) am framantat-o cu putin unt si 1 lingura de cacao, am intinso pe blatul uns cu ulei si am pus stafide pe care le-am inmuiat in esenta de rom cu putin timp inainte, apoi am rulato. A doua parte am framantato putin cu unt, am intinso pe blatul uns cu ulei, am pus rahatul si am rulato. A treia parte am framantato cu putin unt, am intinso pe blatul uns cu ulei, am oparit macul in lapte si am amestecat cu zaharul, l-am lasat sa se raceasca (asta am facut-o inainte sa ma apuc sa intend blatul), l-am intins pe toata suprafata si am rulat.