contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cozonac Fara Framantare By Lili

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


In ultima perioada ma mobilizez din ce in ce mai greu, dar na.. am o scuza :) o "scuza" frumoasa care in viitorul apropiat va devenii palpabila :) Dar, nu ma las!! :P 
Asadar, nu puteam lipsi de la "Provocarea secreta", unde gazda a fost Lili, si al carui blog l-am si avut la rasfoit, deci.. grea provocare ptr mine :) Si cum sunt fan aluaturi, m-am oprit la acest cozonac, de care m-am indragostit, mai ales ca nu necesita framantare, lucru pe care nu prea il mai pot face acum... nu ca n-as avea masina de framantat, dar mie imi place sa framant cu mana, ca asa am vazut eu la mama si bunica!

Ingrediente:
700 g faina alba
3 oua
150 g zahar
50 g unt
7 g drojdie uscata
1400 ml lapte
coaja rasa de lamaie
Umplutura:
nuca
scortisoara
zahar
cacao
1 ou ptr uns


Intr-un vas am cernut faina, adaugand apoi drojdia uscata si ouale batute. Intr-o craticioara am pus laptele, untul, zaharul si coaja de lamaie si am dat la foc mic, amestecand mereu pana ce zaharul s-a topit, iar amestecul a devenit foarte usor caldut. Am adaugat amestecul peste faina si am inceput omogenizarea. Daca aluatul mai cere se mai poate adauga faina, la mine nu a mai fost cazul. Aluatul l-am omogenizat bine, framantand pentru cateva minute, doar cat sa se amestece bine ingredientele, apoi am acoperit vasul cu folie alimentara si am dat vasul la loc caldut pentru cca 1 ora.
 Cand aluatul si-a dublat volumul, 
l-am intins pe masa de lucru, l-am „pudrat” cu zahar, scortisoara, cacao si nuca macinata, si am rulat. 
Am pus cozonacul in tava tapetata cu hartie de copt, si am mai lasat la crescut vre-o jumatate de ora.
Am preincalzit cuptorul, am uns cozonacul cu oul batut, si am dat tava la cuptor pentru cca 45 minute, la 1800-1900C.
 Va invit la cozonac cald!!