Cozonac De Paste Cu Nutella
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Hristos a Inviat!!
Sper ca ati avut sarbatori fericite si binecuvantate si ca sunteti bine, sanatosi.
Eu am cozonacit mult si bine ;-) Patru cozonaci, doi cu mac, doi cu nuca si unul cu Nutella. Doi i-am facut pentru o prietena de-a mea, trei pentru noi :P
Acesta cu Nutella il aveam demult pe lista si uite ca, in sfarsit, am reusit sa-l prepar acum.
Reteta aluatului acestui cozonac este aceeasi ca la Cozonac cu nuca si mere.
Ingrediente:
Pentru aluat:
600g faina,
1 cub de drojdie,
100g zahar,
4 oua,
100ml lapte,
150g unt,
1 esenta de vanilie,
coaja rasa de la o lamaie/portocala,
1 praf de sare.
Pentru umplutura:
200g Nutella.
Pentru decor:
1 ou pentru uns,
fulgi/bucatele de migdale,
1 lingura zahar brun.
Mod de preparare:
1. Freci drojdia cu o lingura de zahar, adaugi laptele caldut si doua linguri de faina si faci o maia pe care o lasi sa creasca 15-20 de minute.
Amesteci cu restul ingredientelor si framanti timp de 20-30 de minute, pana cand pocnesc bulele de aer din aluat. Trebuie sa obtii un aluat elastic, pe care-l lasi la loc cald, sa dospeasca, circa o ora.
Dupa ce a crescut, l-am framantat si l-am cantarit.
Pe o planseta, imparti aluatul in trei bile de coca egale-eu le-am cantarit.
Intinzi fiecare bila de aluat in foaie, pui deasupra Nutella, cate 4-5 linguri pline
si rulezi. Procedezi la fel si cu celelalte doua bile de aluat si vei obtine trei rulouri pe care le impletesti.
Ungi o forma de guguluf cu unt, o infainezi si asezi ruloul impletit.
Ungi cu ou batut, presari bucatelele de migdale, zaharul brun
si o lasati la crescut inca 20-30 de minute.
Introduci forma in cuptorul bine incins pentru 35-45 de minute.
Il mai lasati in forma 10 minute, apoi il scoateti sa se raceasca.
In mijlocul cozonacului puneti oua fierte vopsite si astfel il veti prezenta pe masa de sarbatoare.
O felie delicioasa cu o cana de lapte
Cu Nutella!!! Mmmmm!!
Am mai facut si doi cozonaci, unul cu mac, migdale si amaretti si unul cu nuca, mar si scortisoara.
S-au papat toti, pana la ultima firimitura!!