Cozonac Cu Nuca Si Stafide
articol scris de vdaiana blog testdaiana1.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Primii mei cozonaci adevarati, cu oua, cu unt, cu tot ce trebe. Am folosit oua de casa.
Au iesit pufosi, aromati, elastici si la apasare se aude aerul din interior.
Reteta Laurei Laurentiu.
Am framantat (amestecat) aluatul cu robotul de bucatarie, cu cutitul de plastic, iar la final vreo 5 minute cu mana, tras, trantit, framantat.am impartit aluatul crescut in doua si am facut doi cozonaci mai micuti in tava de 13 cm (9 la baza) x 31 cm: unul simplu si unul cu umplutura de nuca macinata, stafide si cacao.
Nu repet intregul procedeu ca e mult de scris, puteti citi la sursa, dar va pun cateva poze, cate am reusit sa fac pe parcurs.
* 200 g nuca macinata + max 100 g zahar + 1 pliculet zahar vanilat + 150 g stafide + 1 lingurita cacao + 60 ml apa calduta = se amesteca pana la omogenizare si se lasa deoparte pana ii vine randul la umplut
* tocmai bagati la cuptor, la foc mediu 5 min, apoi acoperiti cu hartie de copt, focul scazut putin pentru urmatoarele 40 min (depinde de cuptor, verificati)
* nu e photoshop, sint oua de casa :)