Cozonac Cu Mac
Sursa Cozonac cu mac
articol scris de Maria68 blog Ikka is Blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
300 g faina
50 g unt moale
50 g zahar
90 ml lapte caldut
15 g drojdie proaspata
1 ou, 1 galbenus
Pentru umplutura:
125 g mac
4 linguri cu miere
3 linguri cu rom
Pentru uns:
1 galbenus
2 linguri cu lapte
Mod de preparare:
Se cerne faina si se pune in mijloc drojdia frecata cu o lingurita de zahar. se presara putina faina, acoperim vasul si il lasam la cald 20 de minute. Dupa care adaugam oul batut cu galbenusul.
Amestecam untul cu laptele la foc mic. Dam deoparte, de pe foc si turnam treptat amestecul caldut de lapte, zaharul, sarea si framantam pana obtinem un aluat elastic. Lasam aluatul sa dospeasca cam 90 de minute.
Acoperim macul cu apa clocotita in care am adaugat romul si il lasam 30 de minute. Intr-o tigaie punem mierea , iar cand s-a topit, adaugam macul scurs. Lasam la foc mic, amestecand pana obtinem o crema densa.
Impartim aluatul in doua bucati egale. Pe masa presarata cu faina, intindem doua foi groase de 0,7 cm. Punem pe fiecare o portie egala de umplutura rece si rulam un sul lung cat forma in care vom coace cozonacul.
Impletim cele doua suluri si le asezam in foema unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Lasam aluatul sa dospeasca creo 60 de minute. ungem cu un galbenus amestecat cu cele doua linguri cu lapte si il coacem la 180 de grade timp de 40-45 de minute.
Sursa: Bucataria de azi
Pofta buna!!!