Cozonac Cu Fulgi De Ciocolata
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta preferata a Ioanei este cozonacul cu ciocolata si abia asteapta sa-l pregateasca din nou de Paste.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de:
- 210 ml lapte cald;
- 2 linguri drojdie uscata;
- 50 gr. zahar;
- 1 ou batut;
- 70 gr. unt moale;
- 400 gr. faina;
- 1 lingurita de sare;
Amesteca toate ingredientele pana devine un aluat omogen. Intinde aluatul si presare peste tot fulgi de ciocolata. Ruleaza aluatul si taie-l in 10 bucati.
Intr-o tava termorezistenta rotunda pune cele 10 bucati si acopera cu un prosop de bucatarie pentru o ora. Cand aluatul a crescut, introdu tava la cuptor pentru aproximativ 20-25 minute.
Cozonacul este delicios cand este cald, dar nu numai.
Pofta buna!