contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cozonac Cu Crema De Cacao, Nuci, Stafide Si Mac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Timp de preparare:
2 ore- 2 o (complexitate medie)
Ingrediente:
A) pentru maia 50 grame drojdie proaspata 2 linguri de lapte o lingurita de lapte o lingura de faina B) pentru aluat 1 kilogram de faina 6 galbenusuri o jumatate litru de lapte 300 grame zahar 200 grame unt 50 grame ulei coaja rasa de la o lamaie 4 fiole esenta de rom 4 fiole esenta de vanilie C) pentru crema Stafide Mac 300 grame nuca maruntita 20 grame unt 2 linguri cacao 4 linguri de zahar 5 linguri de lapte
Mod de preparare: 1.Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina.Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut. 2.Dupa ce a crescut maiaua, in paralel punem faina cernuta intr-un lighenus si adaugam laptele fierbinte putin cate putin, lapte care in prealabil a fost fiert cu zaharul si cu coaja rasa de la o lamaie si bineinteles framantam. 3.Adaugam galbenusurile de ou treptat si framantam, galbenusuri care in prealabil au fost batute bine si peste care am adaugat un varf de sare. 4.Adaugam untul impreuna cu uleiul, care trebuie sa fie cald( in prealabil am topit untul si peste acesta am pus uleiul). 5.Peste toata aceasta compozitie din lighenus adaugam maiaua si framantam, apoi esentele, presaram faina si lasam la crescut. 6.Pentru crema punem laptele la foc cu unt, cacao, nuca, mac si stafide.In prealabil stafidele trebuie lasate in lapte pentru a se inmuia. 7.Dupa ce a crescut, pentru un cozonac luam jumatate din compozitie.Aceasta jumatate va fi impartita la randul ei in alte doua jumatati.Luam prima jumatate, o intindem, o ungem cu putin ulei si adaugam compozitia.La fel facem si cu cea de-a doua jumatate si le impletim. 8.Le asezam in forma pentru cozonac, in care vom pune hartie de copt.Cozonacul va fi uns cu o pensula cu galbenus si presaram zahar tos. 9.Se lasa la cuptor 45 â?? 50 de minute, in functie si de cuptorul dumneavoastra.Daca nu sunteti siguri ca e copt il puteti incerca cu un pai. Sfaturi. 1.Pentru a creste cozonacul, in incaperea in care tineti aluatul la crescut trebuie sa fie cald, iar lighenusul trebuie acoperit cu cateva carpe. 2.In primele 20 de minute de cand ati bagat cozonacul, la cuptor nu trebuie sa deschideti usa acestuia. 3.Aluatul este foarte bine framantat, cand apar acele mici basici. 4.Ingredientele trebuie adaugate treptat si cate putin, mai ales cele lichide pentru a nu ineca acel aluat.

Sursa:gustos.ro

Articol recomandat de ebucatar.blogspot.com