Cozonac Cu Bomboane De Ciocolata
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am facut acest cozonac , cam de multisor...mai exact prin ianuarie, dupa ce am stricat bradutul de craciun :), dar nu stiu cum ? am uitat sa postez reteta ....A fost tare gustos si apreciat si chiar daca a trecut ceva timp, nu pot sa-i uit gustul si aroma yumi,yumi...
Timp de pregatire: 180'
Ingrediente:
Pt: aluat
200ml lapte
2 linguri unt topit (sau ulei)
2 oua (le batem putin)
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita praf de portocala
100g zahar
550g faina alba
1 plic drojdie uscata
Pt: umplutura
250g bomboane de ciocolata
Pt: deasupra
1 ou
2 linguri lapte
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem ingredientele in masina de paine, exact in ordinea enumerata...si setam pt framantat si dospit.
Intre timp, bomboanele le scoatem din ambalaj, le punem in robot si le macinam grosier ( vezi foto).
Oul si cele doua linguri de lapte, le batem bine intr-un bol si le dam de-oparte.
Pregatim o tava de chec, pe care o tapetam cu hartie de copt, sau o ungem si o pudram cu faina.
Cand aluatul este gata crescut, il rasturnam pe masa de lucru, unsa in prealabil cu putin ulei si-l il impartim in doua parti egale. Intindem aluatul cu sucitorul, presaram jumatate din compozitia de bomboane si rasucim cat mai strans. Procedam la fel si cu restul de aluat si umplutura, apoi cele doua suluri le rasucim impreuna, presandu-le la capeti.
Asezam cozonacul in tava si-l lasam inca 25-30' la crescut. Intre timp pornim flacara la cuptorul aragazului.
Cand e crescut frumos peste marginile tavii, il ungem din belsug cu amestecul de ousi lapte, dupa care-l dam la copt pentru 50-60 minute, la foc mediu.
Se portioneaza cand s-a racit complet , la mine nu a apucat sa se raceasca prea bine :) mirosul inbietor a fost de vina hi,hi :)
Pofta buna!