Cozonac A La Katy,foarte Delicios
articol scris de claudiu89 blog ebucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Timp de preparare:
2ore jumat (complexitate medie)
Ingrediente:
aluatul- 1kg faina de preferat din piata de la tarani,e mai sanatoasa,alba,si ieftina -4 oua -500 ml lapte -50 gr drojdie proaspata -1 cana cu zahar -1 pahar cu ulei -3 plicuri cu zahar vanilinat -razatura de lamaie umplutura- 2linguri cacao - 3 linguri nuca de cocos - 3 linguri zahar - nuca macinata
Mod de preparare: Se pune faina in vas, cernuta, se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilinat si se amesteca usor pentru a se omogeniza. Separat se bat ouale, iar laptele se pune la incalzit, dupa care se toarna putin peste drojdie, pentru a se topi. Se toarna laptele cu drojdia topita in mijlocul vasului cu faina si 3 sferturi din ouale batute, restul de ou ramane pentru a se unge cozonacul, si 3 sferturi din cantitatea de ulei si se amesteca cu lingura. Dupa ce se pune si restul cantitatii de lapte, se ia la framantat cu mana. E de preferat sa trantiti coca in vas sau pe planseta de cateva ori pentru a creste si a se omogeniza mult mai bine. In tot acest timp se mai adauga treptat si restul de ulei. Se lasa la crescut cam 40 de minute, acoperit cu un prosop, dupa care se presara faina pe blatul de lucru si se intinde coca pe o foaie, cu sucitorul. Se impatureste in 3 si se pune din nou la crescut 40 de minute. Acest demers face ca coca sa creasca mult mai repede. Se amesteca ingredientele pentru umplutura, se imparte coca in 2, se presara blatul de lucru cu faina si se intind 2 foi cam de 2 cm grosime. Se presara compozitia pentru umplutura, se ruleaza si se lasa din nou la crescut aproximativ 40 minute. Se ung cu ou, se presara seminte, zahar si se baga in cuptorul deja incalzit, pentru 50 de minute pana se fac maronii. Pofta buna si un paste fericit!
Sursa:gustos.ro