contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cowboy’s Caviar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Acum stiu ca nu ma luati in serios, dar discutiile recente mi-au redesteptat amintiri si am zis sa o refac (daca vreti pe bune reteta de cowboy’s caviar, e pe gogu, a mea e adaptare libera special facuta pentru zazuza).

Incepem cu motivatia: in primul rand “reteta” nu are nici o legatura efectiva cu ceea ce v-am dat la link, insa zazuza mi-a amintit de mai vechi divergente internaute, o vazui necajita si pot sa i spun ca am trecut cu brio prin asta, barfaci, trancanici pe la spate, un mod simplu de a alege sa tai cat mai multe legaturi. Si in acelasi timp sa creezi altele noi, sa iti dai un sut in fund (zuzule, daca nu iti dai tu, iti dau eu) si sa mergi inainte. Etapa la care e voie doar sa dai cu mvai am sarit-o. Si aia la care totul decurge demonstrativ: mvai draga, ai cele mai tari poze, mvai ce mancare buna (asta e chiar aiurea, sa spui despre o haleala afisata in poza ca e buna, poate daca se va inventa vreodata monitorul ala cu gust si miros, ca tot e o gramada de lume care baleste pe tastatura si linge ecranul).

In consecinta reiau aceasta minunata reteta pe care, la vremea respectiva, o dedicam unora care vorbeau “frumos” despre mine intr-un loc in care nici macar nu calcam. Stiu, am uitat hartia igienica din imagine, dar ingredientele sunt: fasole la borcan si muraturi.

E, de data asta am avansat, dupa ani si ani am ajutor de bucatar. Desi inca nu am diploma la minut, tare sunt invidioasa pe cei care isi mananca din pusculita pentru a afisa o diploma pe perete, cumparata, deci pe nedrept afisata. Nu as putea, dar na, sunt rara avis, as prefera chiar sa trec prin etapele prin care trece un bucatar cu experienta, nu sa mostenesc din pruncie … hai sa nu deviem.

Deci de data asta am avut ajutor de bucatar, ca-s profi. De acum notati reteta, da? Se ia borcanul, se scapa pe picior, se reia borcanul, se spala nitel, se desface. Cu o lingura se pune din borcan in castronel. Se ataseaza muraturi. Asortate.

Am degustat si am revenit cu o dilema: de ce in vest se mananca mai dulce decat in est? Ca asta zici ca e prajitura, fasolea.

Si pentru a nu va face griji privind silueta si sarea din muraturi (nu uitati, cica nu fac bine la mahmureala), o poza cu marimea castraveciorului vis-a-vis de castronel.

Reteta adevarata va veni (sper) mai pe seara, sa vedem ce inspiratie ma loveste, ca ce ingrediente am, stiu. Pana atunci o sa ma hotarasc la urmatorul subiect serios: despre viata absolut roz bombon si fara picatele albastre a tuturor blogerilor de pretutindeni, despre minunile casniciilor perfecte sau despre cum nu ratam niciodata mancarea si tot ce facem e delicios. CUm ar veni, trebuie sa ma hotarasc la un mvaaaai.

rororo