contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Covrigi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Deliciosi alaturi de un pahar de sana.Un mic dejun minunat.Iulia sunt special pentru tine,stiu ca-ti plac mult.
Ingrediente
-160 ml lapte caldut
-7 g drojdie uscata
-1/2 lingurita zahar
-190 g faina
-1/2 lingurita sare
-60 g unt topit
-1 ou
-seminte de susan
Mod de preparare
1.Amestecati intr-un bol drojdia cu zahar si laptele caldut si lasati sa creasca intr-un loc cald pentru 10 minute.
2.Amestecati intr-un bol faina cu sare si faceti o fantanita in mijloc.Adaugati maiaua si untul topit.Framantati un aluat moale si putin lipicios.Formati o bila din aluat si puneti-l la dospit timp de 60 de minute intr-un bol uns cu ulei si acoperit.
3.Dupa ce si-a dublat volumul, il descoperiti si ii "targeti un pumn" pentru a se desumfla.Se mai framanta putin si se imparte in 12 portii egale.Fiecare potie se ruleaza pe masa in bastonase subtiri din care se invartesc covrigii astfel:
*asezati bastonul sub forma de potcoava cu deschizatura spre voi
*prindeti capetele si invartiti-le de doua ori
*prindeti capetele de bolta potcoavei si lipiti-le usor cu degetele
4. Se pun covrigii pe o tava.Se ung cu ou batut cu o lingura de apa rece si se presara cu susan.Se dau la cuptorul preincalzit la 220 C pentru 15 minute.Se scot si se lasa sa se raceasca putin.Se pot consuma si a doua zi.
comentarii



Articol recomandat de 3sisterscooking.blogspot.com