Covrigei
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
...din pacate, sau din fericire pentru noi :)))...mami a fost, din nou, bucatareasa casei, chiar de ziua ei :P
...daaa, covrigeii astia au fost pe mesele noastre in aproape toate zilele mari de peste an, asa ca nu puteau lipsi tocmai acum ;)
Ingrediente:
- 1 kg. faina
- 250 g. margarina
- 250 g. untura
- 350 g. branza telemea de oaie/vaca
- 4 oua
- 12 linguri lapte sau 6 linguri smantana
- 4 linguri otet
- 1, 2 galbenusuri pentru uns
Se prepara foooarte usor :))
Se rade branza pe razatoarea mare. Se amesteca cu untura, margarina (daca nu aveti sau va displace profund untura :D...folositi numai margarina sau chiar unt...nu stiu, nu am incercat, dar nu vad de ce nu ar merge :P)
Se adauga ouale la compozitie, laptele sau smantana, otetul si faina. Se amesteca totul foarte bine, se lasa la rece (daca aveti timp), se intinde aluatul pe masa infainata si se stanteaza cu forma speciala de covrigei :)
Eu, de fericire ca am gasit in sfarsit forma mult-visata (mami avea asa ceva cand eram noi mici, dar apoi s-a distrus/pierdut, habar n-am :P)...am vrut sa-mi iau 10 :D
...m-am abtinut, intr-un final, hihi...
Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus "indoit" cu un pic de lapte (sa nu fie rece) si se dau in cuptorul preincalzit, timp de cca. 18-20 de minute la 180 grade C., sau pana cand se rumenesc.
Cam asa au decurs lucrurile :))
Aici erau asezati langa saratelele cu cascaval, facute de data asta sub forma de bastonase :)
Grozav de buni!!! ...numa' buni de rontait :P
P.S. Daca nu aveti forma de covrigei, faceti rulouri din aluat si modelati covrigei cu mana (am sa va arat odata "tehnica" :P)...dar sint sigura ca stiti deja ce si cum :))