Covrigei
Sursa COVRIGEI
articol scris de corneliachita blog chitacornelia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
2 oua
250 gr margarina
200 gr unt (sau untura)
150 gr smantana
250 gr branza sarata
100 ml lapte
25 gr drojdie proaspata
1 lingurita sare
faina cat cuprinde
pentru uns deasupra:
1 ou
mac
PREPARARE:
Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se freaca untul cu margarina si o parte din faina apoi se adauga laptele cu drojdia, ouale, smantana, branza rasa si sarea. Se framanta adaugand faina necesara pentru a obtine un aluat potrivit. Se lasa apoi sa se odihneasca cca. 30 de minute. Cu un facalet se intinde aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si se decupeaza covrigeii cu forma speciala. Se aseaza apoi in tava pe hartie de copt si se ung cu oul batut apoi se presara deasupra cu sare si dupa preferinte, cu mac, chimen sau cascaval ras........etc.
POFTA BUNA!