Covrigei Dulci Cu Dovleac
articol scris de andreeachinesefood blog Andreea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avem nevoie de:
500 g faina
150g unt (82%) rece
200 g pulpa dovleac
100 g zahar alb
1 ou
3 linguri smantana grasa (20%)
5 g drojdie uscata
2 linguri lapte
1 portocala
1 varf lingurita sare
1/2 lingurita scortisoara
2 lingurite zahar vanilat
Radeti pe razatoarea cu ochiuri mari dovleacul si puneti-l intr-o cratita la calit impreuna cu zaharul. Spalati bine de tot portocala, radeti coaja (pastrati-o pentru mai tarziu), stoarceti sucul si turnati-l peste dovleac si zahar. Lasati sa se caleasca bine dovleacul pana ce se transforma intr-un piure fin.
Lasati piureul de dolveac sa se raceasca intr-un castron
dizolvati drojdia uscata in cele 2 linguri de lapte si lasati-o sa actioneze pentru 15 minute.
direct pe masa de lucru cerneti faina amestecata cu sarea, faceti o gropita in mijlocul ei dupa care radeti untul rece, amestecati repede mixtura pana obtineti niste firmituri de aluat de marimea bobului de mazare. Adaugati apoi drojdia crescuta, zaharul vanilat, scortisoara, coaja de portocala, oul, smantana, si piureul de dovleac.
formati o biluta de aluat pe o acoperiti cu un prosop curat de bucatarie. Lasati aluatul sa isi dubleze volumul circa o ora.
Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. Intindeti o foaie de aluat cu grosimea de 1 cm
si cu ajutorul formei taiati covrigeii
puneti covrigeii intr-o tava de cuptor acoperita cu hartie de copt. Dati covrigeii la cuptor pentru 15 minute, pana ce baza lor este putin aramie.
cat sunt calzi inca, pudrati covrigeii cu zahar pudra amestecat cu scortisoara
lasati sa se raceasca si purcedeti la atac! :)
veti simti arome minunate de dovleac, scortisoara, portocala...ce sa mai...
arome de Craciun!
si de sarbatoare!
Sper sa va placa!
Enjoy!