Covrigei De-ai Casei
Sursa Covrigei de-ai casei
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Mi-a venit cheful de covrigei făcuţi în casă. Reţeta e veche şi am primit-o demult, de la nişte amici.
Mi-a venit cheful de covrigei făcuţi în casă. Reţeta e veche şi am primit-o demult, de la nişte amici.
Astfel că în criză de timp şi chef de mâncat ceva cald în vremurile astea în care iarna s-a reîntors, m-am apucat de frământat.
Poate vă fac şi vouă poftă de ceva bun.
Aşadar ingrediente:
- 100 ml ulei
- 1 ou
- 250 ml lapte
- o bucăţică de drojdie - 25 gr
- o jumătate de linguriţă de zahăr
- sare
- făină cât cuprinde
Se amestecă drojdia cu zahărul până se lichefiază. Într-un castron se toarnă puţină făină, după care se adaugă drojdia, oul, sarea şi laptele. Se amestecă bine toate ingredientele. Se mai adaugă făină pentru a forma un aluat ca pentru pâine.
Se adaugă câte puţin ulei şi se frământă în continuare până se încorporează întreaga cantitate. Se lasă la dospit o jumătate de oră.
Apoi se trece la etapa următoare, adică aceea a confecţionării covrigeilor. Se ia câte o bucăţică mică de aluat şi se formează câte un covrigel în formă de opt.
Se pun într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Se pun într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Se dau în cuptorul încălzit pentru o jumătate de oră. După 15 minute se ung covrigeii cu un ou bătut şi se presară cu chimen, mac sau caşcaval ras.
Se lasă apoi pentru încă 15 minute, până devin frumos aurii.
Se lasă apoi pentru încă 15 minute, până devin frumos aurii.
Poftă bună !