contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Covrigei Cu Chimen

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente
-2 oua
-250 gr margarina sau untura de porc..(eu pun jumatate,jumatate)
-100 gr branza telemea rasa
-1 cana lapte
-1 cub drojdie de bere
-o lingurita zahar
-1 lingura sare..sau mai putin daca branza e sarata..
-1 ou pt uns pe deasupra..
-chimen...sau cascaval ras(daca nu va place chimen)
-faina cat cuprinde(cam 400-500 gr,pt a obtine un aluat elastic si pufos)..
Mod de preparare:
Se incalzeste putin laptele,in care se adauga zaharul(o lingurita)...si cubul de drojdiuta...se amesteca pana se dizolva....
Intr-un bol mai mare...se pun pe rand oualele,untura/margarina,telemeaua rasa,chimen,sare....le amestecam...urmand sa adaugam si laptele in care am dizolvat drojdia...
Incepem sa adaugam faina ,pana obtinem un aluat ce se dezlipeste de pe marginile vasului...
Se lasa la dospit, 40-50 minute..
Dupa trecerea timpului in care a stat la dospit...se imparte in bucati mai mici,aluatul...pentru a fi mai usor de intins...
Si cu ajutorul unei forme de covrigei,incepem sa taiem forme si sa le asezam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt...
Cu ajutorul unei pensule,ungem pe deasupra cu o compozitie formata dintr-un ou si putin lapte..
Se dau la cuptor,pana devin rumenii...in functie de tipul cuptorului...eu zic cam 20 minute..

Ultimele bucati de aluat,le-am taiat forma de saleuri...aveam multa treaba..si recunosc...imi pierdusem rabdarea...:)))
Asadar,ia uitati mandrete.. de papioane..:))...ca doar ne pregateam de sarbatoare...trebuia sa fim impecabili...:)))
Sunt foarte deliciosi...si fragezi...cu cat stau mai mult...cu atat devin si mai fragezi....dar na,mai greu sa probez asta cu "statul" mult...:))
Asa ca...va invit la covrigei...berea e la rece...:))


Articol recomandat de danasb.blogspot.com/