Covridog
Sursa Covridog
articol scris de lili blog liligospodini.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am vazut la noi la patiseria " Gigi" covridog . Asa ca repede am facut si eu pentru fete. Au iesit deliciosi. Data viitoare o sa pun si branza topita (facuta de mine) in ei pe langa cremvusti.
Pentru preparare iti trebuie:
- 10 cremvusti
- 450 gr. faina
- 3 linguri ulei
- 300 ml apa
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- un ou
- susan
- 2-3 l apa pt. oparit covridogii
- 5 lingurite de bicarbonat si 2 lingurite de sare
Mod de preparare:
Din faina, apa, ulei, sare, zahar, drojdie facem un aluat pe care il lasam la dospit cca o ora.
Dupa ce creste frumos, presaram faina pe blatul de lucru si il intandem cu sucitorul intr-o forma patrata. Taiem 10 fasii si incepem sa rulam cremvustii in aceste fasii de aluat.Punem la fiert 2 sau 3 l de apa, adaugam 2 lingurite de sare si 5 de bicarbonat. cand fierbe punem covridogii in ea. Ii lasam pana se ridica la suprafata si ii punem in tava de copt imbracata cu hartie de copt. II ungem cu ou si presaram seminte de susan.
Va doresc pofta buna si va astept sa mai veniti in vizita !
Dupa ce creste frumos, presaram faina pe blatul de lucru si il intandem cu sucitorul intr-o forma patrata. Taiem 10 fasii si incepem sa rulam cremvustii in aceste fasii de aluat.Punem la fiert 2 sau 3 l de apa, adaugam 2 lingurite de sare si 5 de bicarbonat. cand fierbe punem covridogii in ea. Ii lasam pana se ridica la suprafata si ii punem in tava de copt imbracata cu hartie de copt. II ungem cu ou si presaram seminte de susan.
Va doresc pofta buna si va astept sa mai veniti in vizita !