contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Covridog Si Stromboli

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ma rog, pseudostromboli. Dar mai intai, ninge de rupe.

Slide1

Asta nu inseamna ca nu am oprit la covrigaria din colt, moment in care m-am gandit sa expun aceste preparate care tind sa devina o permanenta, un produs care va inlocui ciorba de burta si mititeii in acceptia nationala.

Nu sunt recent lansate pe piata produsele, doar ca in cartier au ajuns mai greu, prima data am vazut la Brasov.

Covridogul este crenvusti imbracat in aluat de covrigi, dat cu sare si mac, aluatul, apoi copt la cuptoarele in care se fac si respectivii covrigi.

In cazul nostru, la covrigaria Trapezului, aflata langa patiseria si gogoseria Trapezului, colt cu saormeria Trapezului, se folosesc crenvusti cu cascaval

Slide2

Sunt foarte buni si, alaturi de clasicii covrigi de un leu, cu mac, sare si susan, plus cei rotunzi cu cascaval, atrag suficienti doritori cat, dimineata, cand e ora de plecat la scoala sau la munci, sa se faca o ditamai coada la ei.

Slide3

Tot acolo se umple acelasi aluat cu sunca si mozzarella si se ruleaza, ca in cazul pizzei zisa si Stromboli, ii lipseste sosul pe baza de rosii insa.

Slide4

Tot timpul sunt calde chestiile astea si scot un abur frumos pe frig, azi am ajuns fix cand dezlipea doua bucati mai indaratnice de pe gratar, pe care le-am achizitionat.

Slide5

Una bucata costa, spre deosebire de covrigii de un leu, 2.5 lei, insa sunt bune, bune si, cum spuneam, tind sa devina junk food-ul cel mai popular in zona.

Apropos de cumparaturi, moda produselor aproape de expirare la jumatate de pret a ajuns si in Billa iar in Mega s-a extins de la mezeluri, branzeturi, legume si fructe si la alte produse, azi aveau orez de sushi, foietaj cu gem de caise, petit fours, dulceturi, sucuri energizante si nu numai. Buna afacere, cu trei leuti am luat parizer (chit ca il dau la pisici) si vreo sase banane mari care arata chiar bine.

Auchanul a ramas in urma cu obiceiul asta, bun, zic eu.

Inchei cu o poza de pe geam, se vede frumos din casa, mai frumos decat din nameti, zici ca vine craciunul.

Slide6

De gatit, mai tarziu nitel. E prea frumos afara, fulgii, fauna, oboseala de dupa mersul prin nameti, linistea ca de vacanta, nu inteleg de ce nu se da salariu si pe lene, cred ca gasesc vreo cativa campioni.

rororo