Couscous Cu Pui
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Când vine vorba despre pui,
Nu îl gonim cu „uş! Uş! uş!”
Îl combinăm în farfurie
Cu un oriental cuş-cuş.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 1 cana couscous
- 1 ceapa taiata julien
- 1 ardei gras taiat julien
- sare, condimente
- 300 gr piept de pui taiat cubulete (macerat peste noapte in ulei de susan, sos de rodii, sos de soia, coriandru, sare, piper rosu)
- 2 cani de apa fiarta (pt prepararea couscous-ul)
- 2 linguri ulei pt calit ceapa
Plan de lucru:
- punem couscous-ul intr-un vas termorezistent, apoi adaugam 2 masuri de apa fiarta (poza 2).
- Acoperim cu un capac(poza 3) si lasam circa 5 minute pana cand absoarbe toata apa(poza 4). Am amestecat cu o lingura de ulei de masline si cu un praf de sare.
- separat, calim ceapa, apoi adaugam ardeiul si carnea de pui taiata cubulete (poza 5).
- Lasam la calit pana se face carnea.
- adaugam puiul peste couscous si le amestecam. (poza 6)
- Pofta buna! (poza 7 ).
Timp de preparare: 30 minute
Pret: 4 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A4. Preparate din pui&curcan