contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cous Cous Cu Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cum puiul aromat cerea si o garnitura mai fancy, am pregatit niste cous cous cu legume, picant si cu sofran. Ne-am amuzat foarte mult cand am pregatit cous cous-ul, pentru ca nu stiam de ce fel este, daca e prefiert sau nu. De ce nu stiam? Pentru ca pe ambajaj nu scria decat in greaca :D Si daca in Atena ne descurcam sa identificam cat de cat strazile scrise in alfabetul grecesc, am zis ca ne descurcam sa traducem si cum trebuie preparat cous cous-ul asta. Asa ca, dupa vreo ora, cu keyboardul trecut pe alfabetul grecesc si cu google translator la indemana, am descoperit ca era cous cous ne-prefiert, care trebuia fiert vreo 7 minute :))

Pentru 6 portii avem nevoie de:
  • 200 g cous cous uscat
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 400 ml supa de pui (sau apa)
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita praf de sofran
  • jumatate lingurita nucoara macinata
  • jumatate lingurita chimen macinat
  • sare, piper
  • 2 - 3 linguri ulei pentru calit
In functie de ce fel de cous cous aveti, se lasa la muiat sau se fierbe, conform ambalajului. Noi l-am fiert in supa de pui, dar e ok si daca folositi apa.
Curatam si tocam marunt legumele si calim in ulei ceapa, morcovul si ardeiul. Cand sunt aproape patrunse, adaugam dovlecelul si dupa cateva minute si cous cous-ul scurs de apa. Daca mai e nevoie, adaugati putina apa, punem condimentele si lasam 2 - 3 minute sa se caleasca impreuna. Cam asta e cous cous-ul cu legume, o garnitura foarte buna langa o friptura de pui, care are aproximativ 100 calorii la 100 de grame.

 

 

 

 



Articol recomandat de furnicuti.blogspot.com