contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Coupelle Cu Crema De Portocala

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Asteptam ocazia sa fac aceste cosulete,le-am vazut la Laura Adamache ,doar ca eu am facut alta crema .
Si sa va spun si pentru ce ocazie le-am facut ,pentru ca de azi Karina e soferita cu acte in regula,are carnet de conducere si e foarte bucuroasa dar emotiile mele sunt foarte mari cand ma gandesc la sosele.
...deci i-am facut o surpriza dulce pe cand a venit,se fac rapid ....o ora maxim cu crema cu tot.
Pentru 6 coupelle :
50 g unt moale (eu am folosit margarina rama la cub )
50 g zahar pudra,
40 g faina,
1 albus si jumatate,
un varf cutit sare.
Am mixat bine untul si zaharul ,am pus faina ,cacao ,sare si albusul asa nebatut ,am amestecat pana a devenit o compozitie cremoasa.
Pe hartia de copt se traseaza doua cercuri de 12 cm diam si se pune din compozitie cate o lg care se intinde cat cercul facut ,se dau la cuptor 5 minute ,se cunosc cand sunt gata ca nu mai sunt umede deasupra,am copt cate doua deoarece trebuie luate repede din tava ca sa nu se intareasca.
Le luam cu paleta din tava si se pun pe dosul unui pahar ,se mai strang putin cu mana pentru forma ,apoi se lasa pana se racesc si cu grija se desprind de pahar .

Pentru umplutura am facut ceva rapid ,am curatat o portocala si am dat-o prin blender,
Am mixat 150 ml frisca dulce cu 2 pliculete de vanilie ,apoi am amestecat cu portocala,daca portocala e putin acrisoara se mai poate adauga o lg de zahar pudra.
Am umplut cosuletele si le-am ornat .


Articol recomandat de torturilelissei.blogspot.com