Cotlete Marinate Cu Sirop De Artar, Tabasco Si Sos Soia
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Sau cum s-a intalnit Mexicul (asa am citit si eu pe Wikipedia despre istoria statului Tabasco), Canada si Asia.
De fapt eu am bagat si mediteraneeni in hora ca am pus si putin ulei de masline, combinatia am gasit-o pe cutiuta de Tabasco Chipotle Pepper Sauce, numai ca acolo era cu melasa.
Asadar am combinat cele din imagine, cum spuneam, sosul Tabasco, siropul de artar, putin ulei de masline si sos de soia.
Apoi am marinat, fireste, carnea, in cazul acesta, cotlete de porc. Mereu uit sa caut niste pungi Ziplock.
Pana la urma le-am pus intr-o punga de congelator sa se acopere bine si le-am lasat peste o ora. Acum treaba sta asa, mie cotletele imi plac perpelite repede, sa ramana fragede, ca sunt cu figuri, nitel daca le lasi mai mult mananci carton, pacat de marinata. Asa ca le-am pus pe gratar si le-am stropit din start cu sosul.
Daca folositi o carne care vreti sa se faca mai bine, ceafa, stiu si eu, curatati marinata, le frigeti intai asa si abia spre final le ungeti, ca se arde.
Eu am lasat destul de putin, cateva minute pe fiecare parte.
Portia lui.
Portia mea.
Si sexyune.
hard roc aleluia, dupa gustul meu, e nemaipomenita marinata.