Cotlete In Piper Cu Salsa De Rosii
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
O reteta savuroasa de carne frageda, cu arome fructate in acelasi timp, retea pregatita pe ultima suta de metri a verii. Gata in maxim douazeci de minute. Delicioasa.
4 cotlete de porc (cam 200 gr. per portie)
boabe de piper asortate
300 gr. rosii cherry (rosii si galbene)
2 piersici
o lamaie verde
menta tocata
sare, piper, zahar
ulei de masline
Intai pregatim salsa ca sa aiba timp ingredientele sa se impregneze de gust: taiem piersicile, scoatem samburii, pulpa o taiem cubulete. Amestecam cu rosiile cherry, deasupra stoarcem sucul de limetta, adaugam menta, ulei, asezonam cu sare, piper, zahar – toate dupa gust, bineinteles. Punem deoparte si lasam sa …se odihneasca nitel.
Intre timp pregatim cotletele: le saram, presaram deasupra boabele de piper, incingem o tigaie cu doua linguri de ulei de masline si prajim carnea pe o parte si pe cealalta pana prinde o minunata culoare rumena.
Servim cele doua (carnea si salata) alaturi si ne bucuram de un gust fresh si de o silueta usoara. Sa ne fie de bine!