Cotlete Gratinate Cu Ciuperci
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Frig frig, dom'le! Tre' sa dam drumul la cuptor :)
Ingrediente:
- 5 felii subtirele de cotlet fara os
- 500 g ciuperci, feliate
- 1 rosie mare, taiata cubulete
- 1 lingura rasa faina
- 200 ml smîntîna de frisca
- 100 g cascaval (Gouda)
- 1-2 linguri ulei
- fulgi de usturoi uscat din rîsnita
- sare, piper - proaspat rîsnite
Într-o punga se pune faina cu ceva sare, piper si fulgi de usturoi si se amesteca/scutura putin.
Se adauga feliile de carne, se închide/suceste punga si se se scutura în asa fel
încît feliile de carne sa fie pudrate pe toate partile cu acest amestec.
Se rumenesc într-o tigaie în ceva ulei, pe ambele parti,
apoi se transporta într-un vas termorezistent încapator.
Se toarna smîntîna. Se condimenteaza eventual cu putina sare si piper.
Se adauga o parte din ciuperci si cubuletele de rosie. Se poate condimenta din nou,
doar putin/sau în functie de ce cascaval folositi (eu am folosit Gouda, care e picant).
Se adauga restul de ciuperci si cascaval (l-am avut feliat subtire),
apoi se da vasul în cuptorul fixat pe 200°C si se lasa pîna se rumeneste deasupra, asa cum va place.
Pofta buna!