contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cotlete Gratinate Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Frig frig, dom'le! Tre' sa dam drumul la cuptor :)


Ingrediente:
  • 5 felii subtirele de cotlet fara os
  • 500 g ciuperci, feliate
  • 1 rosie mare, taiata cubulete
  • 1 lingura rasa faina
  • 200 ml smîntîna de frisca
  • 100 g cascaval (Gouda)
  • 1-2 linguri ulei
  • fulgi de usturoi uscat din rîsnita
  • sare, piper - proaspat rîsnite

Într-o punga se pune faina cu ceva sare, piper si fulgi de usturoi si se amesteca/scutura putin.
Se adauga feliile de carne, se închide/suceste punga si se se scutura în asa fel
încît feliile de carne sa fie pudrate pe toate partile cu acest amestec.
Se rumenesc într-o tigaie în ceva ulei, pe ambele parti,
apoi se transporta într-un vas termorezistent încapator.


Se toarna smîntîna. Se condimenteaza eventual cu putina sare si piper.


Se adauga o parte din ciuperci si cubuletele de rosie. Se poate condimenta din nou,
doar putin/sau în functie de ce cascaval folositi (eu am folosit  Gouda, care e picant).


Se adauga restul de ciuperci si cascaval (l-am avut feliat subtire), 
apoi se da vasul în cuptorul fixat pe 200°C si se lasa pîna se rumeneste deasupra, asa cum va place.





Pofta buna!