Cotlete De Porc Umplute Cu Urda Si Busuioc
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Mod de preparare:
Pregatim intai umplutura. Cantitatile le apreciem dupa marimea cotletului si a deschideri care o vom avea. Amestecam urda cu verdeturi. Eu am folosit busuioc proaspat tocat, dar puteti folosi marar sau orice altceva va place. Am condimentat cu sare si piper verde pisat mare. Se adauga si unt sau margarina, care are rolul de a fragezi carnea pe interior.
Pregatim cotletele. Cand le cumparam, cautam sa alegem felii mai groase. Le stergem cu un prosop de hartie, iar apoi cu un cutit ascutit facem in fiecare o deschizatura pe mijloc, ca un buzunaras, avand griza sa nu sectionam pereti. Apoi introducem umplutura de urda deja pregatita, in acele buzunare si le inchidem cu scobitori.
Feliilor astfel pregatite, le dam o crusta in putin ulei incins, inainte de a le condimenta si a le da la cuptor.
Apoi se face un amestec din 1 lingurita de mustar, salvie, oregano, rozmarin si condimente pentru carne de porc, cu care condimentam feliile de cotlet preprajite. Se pun apoi intr-o tava pentru cuptor, unde adaugam ulei de masline si putina apa, le acoperim cu o folie de aluminiu si le dam la cuptor 40 de minute Pe la jumaratea timpului, scoatem folia, intoarcem feliile pe cealalata parte si adaugam si un pahar mic cu vin alb (optional).
Se servesc cu orice garnitura doriti. Eu am facut o garnitura din morcovi baby, morcovi aceia mici care se gasesc congelati la punga, in orice supermarket. I-am sotat in unt si putina apa si i-am feliat. Se pot folosii si morcovi obisnuiti, dar nu au culoarea asa frumoasa si vie ca acestia. Pofta buna!