Cotlete Ardelenesti
Sursa Cotlete ardelenesti
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta este o noua reteta din cartea lui Radu Anton Roman si dupa cum spune si el, doar micile diferente si orgolii zonale au facut ca aceasta mancare sa nu se numeasca pur si simplu "papricas".
Cotletul se taie bucatele si se rumeneste in ulei (sau untura, daca se poate) si se sting cu apa.
In alta tigaie se calesc ardeii si ceapa, se adauga boia, piper si sare. Se stinge tot cu apa si dupa ce da in clocot se pune peste carne.
Din faina si oua (faina puneti cat e nevoie la 3 oua) framantati un aluat mai tare.
Intr-un vas puneti la fiert apa cu sare si puneti galustele la fiert. Cand au fiert galustele, adaugati-le peste carne.
La final adaugati si patrunjel verde.
Este o mancare simpla, destul de rapida si foarte gustoasa.
Ingrediente
500 gr cotlet de porc
1-2 ardei
1 ceapa mare
ulei
patrunjel
boia, sare, piper
1 blid de faina si 2 oua
500 gr cotlet de porc
1-2 ardei
1 ceapa mare
ulei
patrunjel
boia, sare, piper
1 blid de faina si 2 oua
Cotletul se taie bucatele si se rumeneste in ulei (sau untura, daca se poate) si se sting cu apa.
In alta tigaie se calesc ardeii si ceapa, se adauga boia, piper si sare. Se stinge tot cu apa si dupa ce da in clocot se pune peste carne.
Din faina si oua (faina puneti cat e nevoie la 3 oua) framantati un aluat mai tare.
Intr-un vas puneti la fiert apa cu sare si puneti galustele la fiert. Cand au fiert galustele, adaugati-le peste carne.
La final adaugati si patrunjel verde.
Este o mancare simpla, destul de rapida si foarte gustoasa.