Cotlet De Porc Umplut Cu Ciuperci
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Ma gandesc ca e potrivita pentru weekend aceasta reteta, plus ca nu e foarte grasa , iar combinatia cotlet - ciuperci mi s-a parut foarte potrivita.
Ingrediente:
- 1 kg cotlet de porc
- 1 ceapa
- 200g ciuperci ( orice tip de ciuperci proaspete sau din conserva)
- 20 - 30g pesmet
- ulei , putin unt
- patrunjel verde
- piper macinat, sare
Spalam carnea si apoi o stergem cu un prosop de hartie. Facem o incizie adanca de 1,5 - 2 cm , apoi taiem in interior lateral stanga si dreapta ( sper sa va lamuriti din poze), pentru a forma 2 "buzunare" ce urmeaza a fi umplute. Condimentam cu sare si piper.
Ceapa o tocam marunt , la fel si ciupercile ( desi in reteta cred ca scria taiate bucati mai mari ) si le calim in putin ulei. Cand a scazut zeama lasata de ciuperci adaugam sare, piper, pesmetul si patrunjel verde tocat.
Lasam sa se raceasca putin si umplem cotletul indesand bine amestecul :) apoi il legam nu prea strans.
Punem cotletul (desupra punem o bucatica de unt) intr-o punga pentru gatit, legam punga la capete si facem cateva intepaturi in punga pentru a iesi aburul.
Coacem timp de o ora, apoi taiem folia si mai lasam la cuptor 10-15 minute pana se rumeneste frumos cotletul.
Taiem carnea felii de 1 - 1,5 cm grosime si servim alaturi de garnitura si salata.
Eu am facut ca garnitura piure de cartofi si muraturi - ardei umpluti cu varza.
Reteta este preluata de pe gotovim-doma.ru.