contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cotlet De Porc Umplut Cu Castane Si Smochine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


... sau un altfel de rulada. Nu am avut  o anumita reteta, ci dupa "cum mi-a venit" la ora cind l-am "construit".
Ingrediente:
  • o bucata cotlet de porc (cca 1 kg)
  • castane
  • smochine uscate
  • pancetta afumicata (kaiser)
  • un paharut de vin alb
  • condimente ochiometric: sare, rozmarin, salvie, foi de dafin, un catel de usturoi, origano, patrunjel, busuioc toate mixate bine, bine
Crestam intii castanele (nu-mi aduc aminte cite am pus, dar oricum nu erau multe) si le fierbem in apa clocitita vreun sfert de ora. Le curatim de coaja si de pielicica si le taiem feliute. 
Taiem bucata de carne pe mijloc fara insa a o desface de tot, adica lasam o parte de legatura... sper ca ati priceput ce am vrut sa spun. Punem din loc in loc felii de castane si feliute de smochine uscate si rulam cit de bine putem bucata de carne. O prindem cu scobitori, o condimentam pe toate partile apoi o invelim in felii de kaiser, de preferat sa fie un pic mai grasut, ca al meu a avut cam multa carne. Legam cu fir si pe masura ce legam eliminam scobitorile, daca nu puteti sa legati bine le lesati si pe acestea. Punem in cuptorul infierbintat la 200 de grade si din cind in cind stropim cu vinul alb. Timpul cit a stat in cuptor nu-l stiu, pentru ca depinde foarte mult de cit de groasa e bucata de carne. 
Cind s-a rumenit frumos pe toate partile, scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca, adica nu-l taiem cit e fierbinte ci doar cind e foarte putin caldut, eliminam firul si scobitorile, asezam pe platou stropim cu un pic de suculet din tava si servim cu salata sau cartofi...
Pofta mare !!!