contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cotlet De Porc Marinat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

DSCN1581.JPG

DSCN1610_2010-12-15.JPG

Ingrediente(1 portie)

* 1 cotlet(200 g)
* sare,piper
* 1 lingura mustar
* 1 lingura miere
* 4 linguri otet balsamic
* sare,piper cu lamaie
* Sos:
* 1/2 lingurita amidon
* 1 ceasca apa
* sare,piper
* Garnitura:
* 150 g orez
* sare,piper
Mod de preparare
Cotletului i se scoate osul,se bate foarte putin cu ciocanul pentru snitele,
DSCN1502.JPG

se sareaza si se pipereaza.
DSCN1503.JPG

Mustarul se amesteca cu mierea si se omogenizeaza.Cu amestecul de mustar,cu ajutorul unei pensule se unge cotletul pe ambele parti.
DSCN1508.JPG

Intru-un castron se toarna otetul balsamic si se pune cotletul.Se lasa acoperit,la frigider pentru 3-4 ore.Dupa acest timp se intoarce pe cealalta parte si se mai lasa 3-4 ore.
DSCN1514.JPG

Intr-o tigaie se pun cateva linguri de ulei de masline si se rumeneste cotletul cate 10 minute pe ambele parti.Se scoate pe o farmurie si se pastreaza la cald.
Sos:
In uleiul ramas se toarna o ceasca de apa in care s-a dizolvat 1/2 lingurita amidn si se amesteca bine.Se sareaza si se pipereaza si se tine pe foc mic pana s ingroase putin,amestecand incontinuu.
Garnitura:
Orezul se fierbe cu sare si piper,al dente!
Pe un platou se aseaza cotletul de porc cald,langa se aseaza orezul si sos dupa preerinta!
DSCN1622.JPG

DSCN1568.JPG

DSCN1599.JPG



Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com