contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cotlet De Porc, La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 Nu stiu cum sunteti voi, insa eu cum simt olecuta ca vine frigul cum mi-e pofta de mancaruri mai
consistente. :)
 Va povesteam ca-mi plac mult condimentele, insa nu vreau sub nici o forma ca acestea sa acopere gustul preparatului, ci sa se simta subtil. Acesta fripturica a iesit exact asa cum mi-am dorit.


Ingrediente:
cotlet de porc (nu e o cantitate standard, eu spre ex. am avut 4 kg)

Marinada:
1/2 lgt ghimbir pudra
1/2 lgt piper
1/2 lgt ienibahar pudra
1 lgt ierburi de Provence
1/2 lg sare grunjoasa
1 lgt busuioc uscat 
2 lg rase zahar brun 
3 lg otet balsamic
6 lg vin rosu (stresinica - am folosit eu)
 
Cum procedezi:
1. Amesteca toate ingredientele pentru marinada.
2. Curata cotletul (sau nu:) de evenualele pielite si pune-l in vasul cu marinada. Acopera vasul cu o folie alimentara si lasa-l la temperatura camerei macar o ora si jumatate, avand grija sa intorci din cand in cand cotletul.
3. Incinge cuptorul la  210 grade Celsius pe treapta grill.
4. Pune cotletul pe un gratar, intr-o tava si toarna marinada in tava impreuna cu 1/2 cana apa. 
5. Introdu tava in cuptor si lasa cotletul 10 minute pe o parte, apoi intoarce-l si pe cealalta parte inca 10 minute. 
6. Comuta pe treapta de coacere (incalzire superioara + inferioara)  si scade temperatura la 190 grade. Mai lasa cotletul in cuptor 20 minute (depinde de cat de bine facut il vrei). 
7. Scoate cotletul din cuptor si acopera-l cu o folie de aluminiu si lasa-l 5-10 minute sa se odihneasca inainte de a-l taia.

Nota: daca nu detii un cuptor cu functie grill poti incinge o tigaie si sa prajesti cotletul pe toate partile (pentru a-si pastra sucurile) inainte de a-l introduce in cuptor.  
Proaspat scos din cuptor