contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cotlet De Porc La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

De Craciun, am mancat o friptura fooooaaaarte buna facuta de Patrick, cumnatul meu. De fapt el a facut trei feluri de fripturi, care mai de care mai fine si mai aratoase, dar mie mi-a picat cu tronc una marinata in vin si rozmarin si mustar si mai nu stiu ce. Ca vorba lui: ”daca ma pui sa mai fac marinata o data, habar n-am s-o fac! Le-am pus la plezneala!” La plezneala sau nu, a fost buna. Si-atunci am zis ca trebuie s-o-ncerc si eu. Am mai pus cate ceva in plus, am mai tinut minte ce-am vazut in farfurie, si-a iesit! Poate nu chiar la fel, dar a fost buna, frageda si aromata. Dar sa va zic cum sta treaba:
Pentru marinarea a 2 kg de carne de porc (am avut cotlet si putina pulpa) am folosit:
1 litru de vin alb
100 ml ulei de masline
4 linguri de mustar clasic
4 foi de dafin
1/2 lingurita de cimbru
1/2 lingurita de maghiran
10 boabe ienibahar
1/2 lingurita coriandru
1/2 lingurita de rozmarin
1/2 lingurita de piper
1 lingurita de sare
Am amestecat toate condimentele si am turnat mustarul, uleiul si vinul.

Am asezat carnea in ea si am lasat vasul in frigider cam 4-5 ore.

Apoi am pus carnea intr-un vas termorezistent, am mai adaugat putin ulei de masline si cam jumatate din marinata si am acoperit cu o folie de aluminiu. Am dat vasul la cuptorul preincalzit pentru vreo 2 ore, la foc mic.

Dupa vreo ora si jumatate am scos folia si am mai lasat carnea o vreme sa se rumeneasca. A iesit o chestie minunata!