contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cotlet De Porc La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente ( pentru 10 portii ) :
1.5-2 kg cotlet de porc
150 g untura ( ulei )
100 g faina
500 ml lapte
2 oua
100 g smantana
100 g cascaval
1kg cartofi
piper,sare
pesmet
Preparare: Se curata cotletul de grasime, se spala si se sareaza.Se fierb cartofii in coaja apoi se taie in cuburi mari. Se rade cascavalul. Intr-o tava se pun 75 g untura (ulei) , 100 ml apa si se rumeneste cotletul la cuptor.Intr-un vas cu 50 g untura incinsa ( ulei ) se pune faina dizolvata in prealabil in 100 ml lapte rece.Se adauga restul de lapte si sosul format se fierbe 20 minute, amestecand continuu, pentru a nu se forma cocoloase.Se lasa sa se raceasca putin si se amesteca cu ouale, piperul, cartofii, sarea si se aseaza intr-o tava unsa cu untura (ulei ) si tapetata cu pesmet.Deasupra se toarna smantana si se presara cascavalul ras.Se pune tava la cuptor si se lasa 30 minute, la f0c moderat.Dupa gratinare se lasa compozitia sa se raceasca si se portioneaza in 10 portii.Se taie cotletul in 20 de bucati egale si se servesc calde cu o garnitura de cartofi,