Cotlet De Porc Impanat
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Ingrediente:
1 kg cotlet fara os bucata intreaga sau muschi de porc bucata intreaga
3 buc. carnati cabanos (puteti folosi si oltenesti)
mustar
200-250 ml vin
sare,piper,ienibahar,cimbru
ulei
Optional puteti adauga in tava si putin mujdei de usturoi.
Astazi m-am gandit sa adaug si niste ciupercute in tava ca tot mi-a mai ramas de la pizza un borcan ...
Mod de preparare:
Carnea se spala,se zvanta si se fac 3,4 gauri in care se introduc carnatii cabanos sau oltenesti - de la un capat la altul.
Dupa ce se impaneaza,se unge bine pe toate partile cu un amestec preparat din ulei si mustar,apoi se trece prin amestecul de condimente. si se aseaza in tava in care am pus cateva linguri de ulei .
Cand se rumeneste se toarna un pahar cu vin alb ,se adauga ciupercile si se mai lasa la cuptor pana se rumeneste frumos . Daca este nevoie se mai adauga cateva linguri de apa calda in sos.
Se taie felii cand se raceste.
Se serveste cu ciupercute, piure de cartofi sau broccoli, gogosi de cartofi, legume fierte sau gratinate etc.