Cotlet De Porc "evantai"
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
M-am cam decalat cu retetele, azi trebuia sa pun o reteta de post, dar cotletul asta l-am facut ieri si a fost atat de bun ca-i musai sa-l postez rapid sa-l incercati si voi :).
Ingrediente:
aprox 1 kg de cotlet de porc dezosat
2 rosii
150 g felii kaizer, slaninuta sau gusa afumata
branza feliata
150g iaurt gras
2 lingurite mustar
4 catei de usturoi
sare, piper
Zdrobim bine usturoiul , apoi adaugam iaurtul si mustarul. Cotletul il taiem felii dar nu pana jos. Punem pe masa de lucru o folie de aluminiu mai mare,asezam cotletul cu taieturile in sus si il ungem din belsug cu acest amestec. Apoi intre fiecare felie punem 2 felii de rosii, una de branza si una de slaninuta. Piperam. Invelim cu grija in folie si coacem in cuptorul preincalzit la foc mic 30 min. Dupa 30 de min, il scoatem desfacem cu grija folia si o apasam spre margini. Mai bagam la cuptor 10 minute sa se rumeneasca frumos. Il scoatem si servim cu piure de cartofi sau o garnitura de legume.
Reteta am preluat-o de aici, cu modificari. Cea mai importanta este ca acolo se folosea maioneza in loc de amestcul de iaurt si mustar. Mie mi s-a parut prea grasa asa ca am inlocuit-o.
Va recomand aceasta friptura pentru zilele de sarbatoare sau atunci cand aveti musafiri . Este frageda si aspectuoasa.