Cotlet De Porc Cu Sos De Mustar
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Pentru o cina rapida aceasta este alegerea potrivita. Se pregateste usor, rapid si rezultatul final este foarte gustos. Putem servi cotletul cu garnitura de orez, paste sau cartofi.
INGREDIENTE:
3-4 cotlete de porc
2 linguri faina
sare
piper
cimbru uscat
20 g unt pentru prajit
3 linguri ulei de masline
Pentru sosul de mustar:
1 ceapa medie
50 ml vin alb
120 ml smantana
1 lingura mustar Djon
1 lingurita mustar cu boabe
sare
piper
PREPARARE:
Carnea batuta putin, ca pentru snitele o condimentam cu sare, piper si putin cimbru. O tavalim prin faina si apoi o scuturam, sa nu ramana prea multa faina lipita de carne. Prajim carnea pe ambele parti, in tigaia in care am incins bine uleiul si untul topit. Cand aceasta este prajita, o scoatem din tigaie pe o farfurie.
In tigaia in care am prajit cotletul de porc calim ceapa tocata marunt, pana devine sticloasa si moale, apoi stingem totul cu vin.
Lasam pe foc 1 minut, apoi adaugam smantana, sare si piper. Dupa 1 minut adaugam si mustarul.
Turnam 150 ml apa, punem si friptura in sos, apoi lasam sa fiarba impreuna aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Daca sosul este prea gros, mai adaugam cateva linguri de apa.
Luam de pe foc si servim cu garnitura.
Pofta buna!