contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cotlet De Porc Cu Dovlecei și Sos De Iaurt

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Și din categoria rapid și gustos ... și fără prea multă bătaie de cap ... ceva care nu necesită prea multă pregătire și nici prea mult foc ... și care ar fi și mai easy dacă aș avea un grătar și o curte și puțină umbră ... poate și un pic de ploaie ... că m-a tâmpit căldura ... nu mai am chef să fac nimic, ca să nu mai vorbim de gătit și alte chestii care implică și mai multă căldură.

Pe scurt despre cum servesc eu cotletul de porc în această vară ...


De data asta am început cu garnitura de dovlecel. Se ia una bucata sănătoasă dovlecel, se curăță de coajă și se taie panglici cu ajutorul aparatului ăluia deștept de curățat cartofi. Am pus frumușel dovleceii panglici într-un bol și am condimentat cu ulei de măsline, sare, piper, oregano şi 1 lingură de parmezan ras. Am amestecat ( fără a distruge însă dovleceii ) pentru ca aromele să se pătrundă bine. Este bine să începeți cu dovleceii pentru că au nevoie să stea un timp pentru a fi extrem de delicioși.


Am pus la încălzit o tigaie tip grătar la care i-am arătat puțin ulei de măsline. Am luat cotletele de porc dezosate și tăiate felii subțiri și le-am sărat și piperat.

Cât timp carnea se prăjea în tigaie am trântit un sos de iaurt, din ăla de lingi și blidul. Într-un vas am amestecat până la omogenizare următoarele:
 
¼ ceașcă iaurt grecesc
2 linguri de maioneză
1 linguriţă de muștar Dijon
1 lingură de suc ​​de lămâie proaspăt stors
1 linguriță miere
1 linguriță oregano


Când carnea a fost gata am servit-o alături de salata de dovlecei si am stropit-o cu sos de iaurt din belsug.


Mâine iar e vineri așa că ideea mea e numai bună pentru grătarele pe care știu că le aveți deja planuite pentru weekend.
Poftă mare să aveți și umbră, multă umbră !!!!
 



Mulţumesc pentru vizită !!!!