Cotlet De Porc Cu Busuioc și Morcovi
articol scris de danagaby.blogspot.co blog danagaby.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ai novoie de:
3 buc. cotlet de porc
busuioc
1 pahar vin roșu
1 cubuleț unt
2 linguri făină
sare, piper
5 morcovi
1 lingură zahăr
1 cubuleț unt
1 pahar apă
1 linguriță bicarbonat sodiu
ulei de măsline
Mod de preparare:
Se presară sare și piper pe carne.Se dau prin puțină făină și se pun la prăjit în puțin ulei de măsline.Se lasă să se prăjească frumos pe ambele părți, la foc mediu.Când sunt gata se scot pe o farfurie.Se scurge uleiul din tigaie și se adaugă vinul care se fierbe pană își reduce din cantitate, cam la jumătate. Pune cubul de unt și busuiocul mărunțit apoi carnea.Se mai gătește câteva secunde pe ambele părți și se oprește focul.
Morcovii se curăță se taie feliuțe și se pun în puțin ulei de măsline.Se adaugă zahărul și untul.Se gătesc, amestecând ușor.Apa se amestecă cu bicarbonatul și se pune peste ei.Se fierbe la foc mediu până devin moi.
La final se potrivesc de sare și piper.Se servesc ca garnitură alături de carne.
Poftă bună!