contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cotlet De Porc Cu Ardei Galben In Sos Dulce Acrisor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reteta cu iz asiatic , delicioasa . Totul a pornit de la un ardei galben , mare si frumos pe care il aveam in frigider ( stiti voi de care, din acela fara gust , de prin supermarketuri :))... si de la faptul ca nu am mai gatit demult in wok.

Ingrediente: 

4 buc cotlet de porc 
1 ceapă medie, feliata 
1 ardei gras galben  tăiat în fâşii lungi 
2 linguri de mazare verde
4 linguri de ulei
1 / 2 pahar de apă
2 linguri oţet de vin de orez  ( am pus otet balsamic) 
1 1 / 2 linguri de zahăr
1 1 / 2 linguri ketchup  
1 / 2 linguriţă de sare  
1 / 2 TSP sos Worcestershire ( nu am pus, dar cred ca investesc intr-un tub de sos ) 
1 1/2 lingurita amidon de porumb amestecata cu 1 lingura de apa ( daca nu aveti amidon puneti faina)

Garnitura : orez fiert

Prajim cotletele la gratar cate 4 minute pe o parte si pe alta si le pastram la cald ( le puteti praji si in tigaie in putin ulei)

Incalzim  1 lingura de ulei intr-un wok sau o tigaie , se adauga ceapa si se prajeste până devine moale, apoi adaugam  ardeiul galben şi mazărea verde. Amestecam timp de 3 minute. 
Se adaugă apă, oţet de vin de orez, zahăr, ketchup, sare, sos Worcestershire, si lasam sa fiarba 2 minute. Adaugam amidonul amestecat cu apa pentru a ingrosa sosul.

Turnam  sosul peste cotletele de porc şi servim imediat cu orez.

Bineinteles ca puteti folosi ce ardei vreti :). 

Reteta este preluata de pe http://almostbourdain.blogspot.com .

PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com