Cotlet De Porc Aromat In Bere
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Mie nu imi place gustul berii, rar beau o Corona. Insa carnea la cuptor cu bere pot sa va spun ca este o alta poveste: berea isi pierde mirosul iar carnea capata o aroma interesanta.
INGREDIENTE:
3 cotlete de porc
1 lingura mustar
1/2 lingurita miere de albine
1 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita busuioc uscat
1 ceasca de bere
5 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi
sare
piper
PREPARARE:
Amestecam mierea cu mustar si apoi ungem carnea cu acestea. Punem carnea intr-un vas termorezistent. O condimentam cu sare si piper, preasaram cimbrul si busuiocul, apoi punem cateii de usturoi tocati peste carne. Daca avem cimbru proaspat putem pune si cateva fire.
Adaugam uleiul si berea si dam vasul la cuptor la 200°C pentru primele 20 de minute acoperind carnea cu o folie de aluminiu.
Apoi vom scoate folia si lasam sa se rumeneasca pe ambele parti. Simplu si bun! Carnea va fi moale, aromata, cu un gust dulce-picant.
Pofta buna!