Cotlet De Miel Cu Ierburi Aromate Pe Pat De Legume
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Pentru cherry coapte:
1 kg de rosii cherry, 0,5 l ulei de masline extravirgin, 4 catei mari de usturoi, o lingura de sare de mare, 3 linguri busuioc proaspat tocat, 1 lingurita oregan uscat, 1 lingurita piper negru macinat.
Pentru garnitura de legume:
2 ardei grasi, 500 g pastai verzi inghetate la punga, 400 g ciuperci forestiere, 20 de cherry coapate, 50 ml ulei de masline extravirgin pentru sotarea legumelor, o lingura de parmizan ras, un varf de lingura busuioc uscat sau 1 lingura proaspat tocat, 1 catel de usturoi pasat sare dupa gust.
Pentru cotletul de miel:
4 bucati cotlet de miel, 50 g ulei de masline extravirgin pentru prajit, 3 bucatele de paine alba fara coaja ~ 30 g, o lingura de parmezan ras, 3 masline fara samburi tocate marunt si 2 masline intregi, 0,5 lingurita rozmarin uscat, 0,5 lingurita oregan uscat, 3 fire de patrunjel proaspat, 0,5 lingurita de sare, 1 ou, o bucata de prapora de porc.
Pentru decor:
1 crenguta de busuioc verde si una rosie, sos balsamic.
Mod de preparare:
1. Preparam rosiile cherry: le spalam, le asezam una langa alta intr-o tava de copt sa nu fie suprapuse, si repartizam mixtura din ierburi cu usturoiul pisat cu sarea si piperul negru, cu busuiocul proaspat tocat toate intr-un mojar, turnam peste rosii uleiul de masline si dam tava in cuptor pe raftul din mijloc, coacem in cuptorul preaincalzit timp de ~2 ore la 190 de grade C pana ce se fac bine, maronii.
2. Coacem ardeiul gras in cuptorul preaincalzit la foc iute pana cand se umfla pielita, tranferam ardeii intr-o cratita cu capac sa se abureasca pana ce se racesc si apoi le inlaturam pielita, adaugam sare si piper putin pe ambele parti a ardeilor, apoi ii prajim intr-o tigaie gril cu putin ulei de masline pe ambele parti.
3. Se calesc ciupercile, in putin ulei cu sare si piper pana ce devin aurite si se dau de-o parte.
4. Inabusim pastaile verzi in putin ulei la foc mic spre mediu, le saram si le piperam dupa gust, adaugam busuiocul si punem capacul 10 minute, amestecand din cand in cand, la sfarsit se adauga ciupercile prajite in prealabil, un catel de usturoi pasat si parmezanul ras, amestacam si punem capacul, dam tigaia la o parte pana preparam mielul.
5. Pregatim, umplutura pentru cotletul de miel: faramitam painea in firmituri cu ajutorul unui blender, adaugam parmezanul ras, ierburile, maslinele tocate, 2 fire de patrunjel tocat, oul si sarea.
6. Pe un platou, asezam cotletul de miel peste el punem o lingurita de umplutura pe care o aplatizam putin cu dosul linguritei, punem trei frunzulite de patrunjel de la centru spre margini, pe centrul fiecarui cotlet asezam cate o jumatate de maslina, infasuram fiecare bucata de cotlet in prapura de porc cat sa fie acoperita suprafata cotletului pe ambele parti. Prajim bucatile de cotlet intr-o tigaie incinsa cu uleiul la foc mic cu capac timp de 15 minute pe fiecare parte, urmarind procesul.
7. Se serveste, cald pe o farfurie ornata cu dungi de sos balsamic. Asezati ingredientele in ordinea urmatoare: puneti pe primul strat pastaile cu ciuperci apoi adaugati suvite taiate din ardeiul gras care a fost prajit in prealabil, cate cinci rosii cherry si frunzulite de busuioc, la sfarsit puneti un cotlet de miel in centrul farfuriei.