contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cosulete Kotanyi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am facut aceste cosulete din aluat sfaramicios pe care le-am umplut cu o crema de unt, branza , verdeturi si putina pulpa de maslina neagra si am fost incantata de gust! se topesc in gura pur si simplu!
Iata ce ingredinte minunate am ales si daca aveti tot prin casa purcedeti la infaptuirea lor de indata!
Pentru ca le-am facut de pofta desi aveam destula mancare gatita cantitatile mele sunt mici, doar pentru 4 portii.Daca incercati si va plac puteti inmulti cantitatile desigur.
Deci:
pt.cosulete:
60 g unt
60 g branza moale
1 lingura ulei de masline Tratuffo bianco cu aroma de trufe albe
aprox.100 g faina
1 galbenus de ou de gaina proaspat
pt.crema:
100 g unt
60 g branza de vaci razuita
1/2 lingurita rasa de cimbru Kotanyi
1 lingura patrunjel proaspat
1 lingurita marar verde
rasnita Kotanyi piper cu lamaie(invartimcam de 3 ori rasnita)
verdeturi italiene Kotanyi(ca mai sus)
1 lingura maioneza simpla facuta in casa(optional, o puteti inlocui cu o lingura de smantana grasa)
4-5 masline negre
1 /2 tija subtire de praz (partea verde)
pt.decor : ce va place, bucatele de ardei rosu, bucatele de masline negre, de salam uscat de Sibiu…etc.

Se framanta un aluat rece din untul razuit rece, branza sfaramata, uleiul cu aroma de trufe albe, galbenusul si faina.Se intinde o foaie din care decupam buline mari si mici.Folosim taa de briose.Nu se unge.Se pune o bulina mai mare pe fundul fiecarei forme(mie mi-au iesit cam 6 cosulete si din restul alutaului am facut litere si alte buline mici).
Se pun bulinutele mici una langa alat pe margine si apoi presam usor cu degtelele ca sa se lipeasca.Se coc la foc mediu cateva minute(minim 10) si cand s-au rumenit se scoate tava sa se raceasca.Apoi se vor scoate usor din tava sa nu le sfaramam cu o lingura .
Crema se face mixand toate ingredientele si adaugand ultima data malsinele tocate si prazul tocat.ADaca va place puteti aduaga chiar si un garunte d eusturoi tocat marunt. Verdeata se marunteste si ea dinainte.Se obtine un verde minunat, natural si foarte gustos! se umplu cosuletle cu crema verde rece si se orneaza dupa plac!pofta mare!