Cosulete Din Ciocolata Umplute Cu Crema De Caramel
articol scris de NELA blog undulcearomat.blogspot.com
100 gr ciocolata alba
100 gr ciocolata neagra
hartie de bomboane
Topim ciocolata alba pe baie de aburi ,dupa ce s-a topit se ia fiecare hartie si se imbraca interiorul in ciocolata cu ajutorul unei lingurite .Se pun invers pe un platou pentru a se scurge ciocolata.Se lasa sa se intareasca ,dupa se indeparteaza hartia ramand un cosulet din ciocolata.
Acelasi procedeu se face si la ciocolata neagra.
Crema de caramel
200 ml lapte
100 gr zahar
50 gr unt
1 lingura faina
1 lingurita de amidon
Zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara la foc mic ,dupa ce s-a caramelizat adaugam laptele si lasam sa se topeasca zaharul.Intr-un castron amestecam faina si amidonul cu cateva linguri de lapte si le adaugam peste laptele cu zahar.O lasam sa fiarba la foc mic ,mestecand continuu sa nu se prinda.Dupa fierbere se adauga untul si se lasa sa se raceasca .
Umplem cosuletele cu crema .
Ideea cu cosuletele am gasit-o intr-o carte in limba italiana Cioccolato.