Cosulete De Vita Cu Bacon, Ciuperci Si Cartofi Duchese
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cosulete de vita cu ciuperci si smantana era o reteta pe care am zarit-o in revista Femeia de azi...din pacate, am ratacit-o pe undeva, n-am mai gasit-o, dar am pastrat ideea de cosulete de vita.
M-am gandit sa le umplu tot cu ciuperci si sa folosesc si un pic de bacon, apoi gandul mi-a zburat la cartofii duchese. Un cosulet plin varf va fi, mi-am zis ;-)
Si cum Teo a implinit cinci ani lungi si lati, la ceas aniversar a lansat un concurs foarte condimentat in parteneriat cu Afaf, un magazin online plin de condimente rare si deosebite, cum nu s-a mai vazut. Vizitati-l negresit, ca sa va convingeti, daca nu credeti ce va spun.
La multi ani, Teo, cu retete usoare, ilustrate, gustoase si condimentate in continuare!!!
Ingrediente:
muschi de vita,
150g felii de bacon,
10 ciuperci champignon,
usturoi granulat,
ghimber macinat,
o lingura paprika,
1/2 lingurita cimbru,
2 linguri mustar dijon,
2 linguri sos de soia.
Pentru cartofii duchese:
500g cartofi,
60g unt,
1 ou,
un albus,
nucsoara,
sare,
piper alb.
Pentru decor:
salata Lollo Bionda
Mod de preparare:
Muschiul de vita se taie de-a lungul in fasii subtiri, in patru bucati.
Se face un bait, cu care se va unge carnea, din mustar dijon, sos de soia, paprika, cimbru si putin piper.
Se ung bucatile de carne pe ambele parti cu aceasta compozitie si se lasa peste noapte la frigider, acoperite cu o folie alimentara.
A doua zi, pe doua cani de cafea curate, cu gura in jos, punem de-a curmezisul doua felii de bacon,
apoi doua felii de muschi de vita si le legam strans cu ata de bucatarie de jur-imprejur.
La fel procedam si cu cea de-a doua cana. Asezam apoi canile cu carne in tava Delimano
si dam la cuptor la foc potrivit, circa 20-30 de minute, pana cand baconul da semne ca e prajit si se increteste pe la margini.
Scoatem tava din cuptor, taiem ata, intoarcem cana si gata cupa!!!
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in bucati mari. Cand sunt fierti, se arunca apa, se adauga untul, oul, albusul,
sare si nucsoara
si se amesteca bine de tot. Apoi, se umple un pos cu piure si se fac forme exact ca la bezele, cu varf.
Se dau la cuptor pana cand se auresc frumos.
!! Am facut cartofii duchese separat, deoarece nu am vrut sa se usuce de tot carnea de vita. Daca puneam cartofii in cosulet si pe urma iar la cuptor, pana sa aureau, riscam sa mancam cartoane...:P
Ciupercile se spala, se curata si se taie felii, cu tot cu piciorus.
Baconul se curata de soric si se taie bucati.
Se pune wokul Delimano la incins, iar cand senzorul de caldura e rosu, se arunca baconul
si se lasa sa sfaraie nervos pana prinde culoare. Apoi, adaugam si ciupercile,
sare, usturoi granulat rasnit
si ghimber macinat, care merge de minune cu ciupercile, chiar asa scria pe plic ;-)
Cand si-au lasat zeama ciupercile, le mai lasam putin si tragem wokul de pe foc.
Rupem salata, o spalam si o asezam frumos in farfurie cu marginile crete spre exterior. Asezam o cupa de vita si bacon direct pe o frunza de salata
si o umplem cu ciuperci si bacon, apoi, deasupra, asezam cartofii duchese. Presaram paprika, umplem un pahar de vin rosu si ne asezam cu pofta la masa!
Mai chemam si o persoana draga la masa, ca doar dragostea trece prin stomac, nu-i asa? si ne bucuram impreuna de aceasta cina speciala.
Am taiat un cosulet in doua se vedeti ce frumos s-a facut carnea de vita
Ah, si era sa uit, tocmai cand soarele asfintise, mi-am adus aminte de biletul norocos cu Teo si Afaf...pfuuua, era cat pe ce sa-l ratez :P
Pofta buna si condimentata de viata, va doresc!!!