contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cosulete De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



by Alice albinutza

    Acum multa vreme in urma am participat la prima editie Vin la dulce, unde tema data era ciocolata. Nu prea am stiut eu ce anume sa aleg si ce sa pregatesc pentru oameni de vaza si pentru a putea imbina un desert sofisticat de ciocolata cu un vin perfect. Asa ca am ales, fara prea multe introspectii culinare, sa fac niste cosulete de ciocolata, umplute cu cremele de la parfe-ul de ciocolata. 
    Desertul l-am reeditat apoi acasa, acompaniat de asta data de niste fructe. Minunat! Oaspetii mei au fost incintati. la urma urmei asta e marea mea satisfactie: sa vad ca omul care gusta din ce ii pregatesc are apoi sclipirea unui copil ce primeste jucaria mult ravnita E tot ce vreau! Si pentru asta trebuie sa va multumesc voua, dragilor, celor care inca mai cititi cele cateva rinduri de blog, celor care ma sustineti zi de zi pe blog sau pe FB, voi faceti posibil ca blogul asta mic si umil inca sa mai supravietuiasca :) Va multumesc, dragilor.
     Dar sa povestim...


  

 Asadar ingrediente:
pentru 12 cosulete
  • 200 gr ciocolata
  • 12 forma de muffins

pentru umplutura:


   Intr-un bol pe baie de aburi topiti ciocolata. Apoi cu ajutorul unui penson tapetati intreaga suprafata a cosuletului, pe interior. Dati la rece cam 15-20 de minute. Repetati apoi operatiunea de macar 3 ori, avand grija ca sa lasati cosuletele pensulate cu cioco, la racit, cate 15-20 minute, intre reprizele de pensulat. 
    Dupa ce le-ati uns bine ultima data lasati-le la rece peste noapte. A doua zi cu mare grija si bagare de seama scoateti foaia de muffins. Incet si cu rabdare, cu mainile perfect uscate veti reusi. Aveti grija ca incaperea in care lucrati sa nu fie incalzita sau plina de aburi. Ciocolata va incepe sa se topeasca.
      Umpleti cosuletele cu frusca, creme, parfe-ul cu ness, frisca, fructe, orice va trece prin minte. Rezultatul e superb si imbietor.