Cosulete Cu Vanilie Si Mousse De Fructe De Padure
articol scris de Criss75 blog criss75-despremine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
N-as putea spune ca sunt intr-o etapa roz a vietii mele, insa macar daca viata nu e roz, sa incercam sa ne amagim si sa o coloram in roz. :)
Daca pana acum aveam un fix cu cupcakes-urile (un fix care inca nu mi-a trecut de tot :) ), acum am de gand sa ma axez pe minitarte, aceste dragalase cosulete care se pot umple in fel si chip, in functie de gust si imaginatie.
De aceasta data am ales o combinatie de crema de vanilie si mousse de fructe de padure.
A, si am ajuns la 600 de postari pe blog!!!
A, si am ajuns la 600 de postari pe blog!!!
Pentru cosulete:
-200 g faina
-100 g unt
50 g zahar pudra
-1 galbenus de ou
-1 lingura apa rece
Se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se pune in frigider pentru 1 ora. Se intinde apoi, se decupeaza cerculete care se pun in cosuletele de tabla unse in prealabil cu ulei/margarina/unt. Se inteapa cu furculita sa nu se umfle si se coc 25 minute, pana devin aurii.
Crema de vanilie:
-250 ml lapte
-1 lingura faina sau amidon
-1 ou
-2-3 linguri zahar
-esenta de vanilie
Se amesteca toate ingresientele si se fierbe crema pana capata consistenta unei budinci. Se repartizeaza crema in cosulete.
Mousse de fructe de padure:
-300 g mix de fructe de padure
-3 linguri zahar (se poate si mai mult)
-1 lingurita gelatina
-1 lingura apa
-300 ml frisca
Fructele se lasa sa se decongeleze, apoi se paseaza indepartandu-se astfel samburii. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul si se incalzeste pana aproape de fierbere. Apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca batuta. Cu aceasta crema se orneaza prajiturelele.
-3 linguri zahar (se poate si mai mult)
-1 lingurita gelatina
-1 lingura apa
-300 ml frisca
Fructele se lasa sa se decongeleze, apoi se paseaza indepartandu-se astfel samburii. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul si se incalzeste pana aproape de fierbere. Apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca si se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca batuta. Cu aceasta crema se orneaza prajiturelele.
Spirale de ciocolata:
-50 g ciocolata amaruie
Se topeste ciocolata la microunde, apoi se toarna intr-o punga. Se taie varful pungii si pe hartie de copt se deseneaza spirale de ciocolata.