contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cosulete Cu Piure De Castane

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Aceste "cosulete" aromate cu piure de castane si frisca (Doamne, ce dor imi era de-un piure de castane bun!!!!! :P) ne-au dezmortit, ieri seara, privirile insetate de fulgi mici si desi, pe care ii asteptam inca de dinainte de Craciun sa cada...
Am stat cu totii la masuta si ne-am bucurat de gustul acestor delicioase prajiturele, si de iarna care, iata, s-a hotarat intr-un sfarsit s-apara :)
Ingrediente:
Pentru aluatul de biscuiti:
- 150 g. unt sau margarina
- 300 g. faina
- 1/2 pliculet praf de copt (5 g.)
- 100 g. zahar
- 2 oua mici
- 2 lingurite lapte rece
Pentru umplutura:
- 150 ml. frisca lichida sau smantana pentru frisca
- 300 g. piure de castane

Mod de preparare:
Se bate untul spuma cu zaharul; se adauga pe rand, ouale intregi, amestecand bine dupa fiecare.
Se cerne faina impreuna cu praful de copt; se adauga la compozitia de unt. Se adauga laptele si se framanta totul foarte bine. Daca aluatul este prea lipicios, se mai adauga putina faina. Se face din aluatul rezultat o bila, care se infoliaza si se pune la frigider pentru cca. 30 de minute. Se scoate apoi si se aseaza pe o suprafata infainata:

Se intinde o foaie (pudrati si sucitorul cu faina) si se taie rondele, astfel: 1/3 se lasa intregi si 2/3 se taie in mijloc cu o forma (un paharel) mai mic:


Se tapeteaza o tava (de aragaz) cu hartie de copt; se aseaza rondelele pline si gaurite :P

Se coc la temperatura potrivita (180 grade C) pentru cca. 8-10 minute:

Se lasa la racit:

Se lipesc apoi catre trei: un biscuit intreg si doi decupati, iar in globul din mijloc se pune piure de castane amestecat cu frisca batuta:

"Cosuletele" se servesc imediat sau se pun intr-o cutie, peste noapte, la rece. Biscuitii se vor fragezi si mai tare ;)

Foarte dragute si delicioase!!!!!!!!!! :P
P.S. Reteta preluata din cartea "Gospodina si oaspetii" de Draga Neagu