Cosulete Cu Nuci
Sursa Cosulete cu nuci
articol scris de Lissa blog torturilelissei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Bine v-am gasit si ....Hristos a inviat!Sper ca ati avut sarbatori frumoase.
Am sa pun din dulciurile ce le-am facut de sarbatori si o sa incep cu cosuletele care sunt foarte bune si pe care nu le-am facut de mult timp .
Pentru aluat:
250g margarina sau unt(am pus rama la cub)
200g zahar pudra,
4 galbenusuri,
4 lg smantana,
500 g faina,
un varf cutit sare,coaja de la o lamaie.
Dragii mei ,vreau sa-mi cer scuze daca mai gresesc sau mai bine zis pocesc cate un cuvant in retetele mele ,sunt unele cuvinte de exemplu cum ar fi albusuri sau galbenusuri si eu am scris albuse si galbenuse(mi s-a atras atentia) ...ei bine in zona mea din ardeal se mai vorbeste si asa si poate din graba sau din greseala am scris cum am si notat in caietul meu ,asta nu inseamna ca nu stiu cum se pronunta ,nu ma deranjeaza absolut deloc ca mi se atrage atentia ,numai bine ma trezesc ...ha ..ha..,am mai vazut si pe alte bloguri si chiar pe forumuri ca se atrage atentia asupra unor cuvinte ,dar sa stiti ca nu o sa modific cuvantul si nici nu o sa-mi fac complexe pe seama asta pentru ca sunt sigura ca intelegeti ,cine nu intelege sa intrebe....si chiar nu-mi este rusine cu unele regionalisme si nu o sa stau foarte atenta la fiecare cuvant pe care-l scriu.
...dar sa trecem la ale noastre,din ingredientele de mai sus se framanta un aluat care se lasa la rece pana pregatim umplutura.
Pentru umplutura:
4 albusuri,150 g zahar pudra,150 g nuci macinate,1 lg rom,1lg rasa faina,dulceata sau visine ,rahat ,stafide ,ciocolata ....fiecare ce prefera.
Albusurile se bat spuma ,se adauga zaharul pudra pe rand si se bate bine pana devine o spuma tare,apoi se incorporeaza nuca ,faina romul si cu o lg de lemn amestecam usor de sus in jos pale,pale.
Formele mici de cosulete se ung cu putin ulei cu o pensula ,se pune din aluat cate o bucatica si se apasa cu degetele pana se imbraca interiorul formei.In fiecare se adauga cate putina dulceata (am pus dulceata de cirese),
4 albusuri,150 g zahar pudra,150 g nuci macinate,1 lg rom,1lg rasa faina,dulceata sau visine ,rahat ,stafide ,ciocolata ....fiecare ce prefera.
Albusurile se bat spuma ,se adauga zaharul pudra pe rand si se bate bine pana devine o spuma tare,apoi se incorporeaza nuca ,faina romul si cu o lg de lemn amestecam usor de sus in jos pale,pale.
Formele mici de cosulete se ung cu putin ulei cu o pensula ,se pune din aluat cate o bucatica si se apasa cu degetele pana se imbraca interiorul formei.In fiecare se adauga cate putina dulceata (am pus dulceata de cirese),